Viber +381 69 636763 Facebook LinkedIn

Termotim

Novosti

E&M Combustión predstavio gorionik na vodonik

Kao jedan od glavnih aktera energetske tranzicije, gorionici koji koriste vodonik predstavljaju evoluciju tradicionalnih sistema sagorevanja i omogućavaju nam da postignemo energetsku efikasnost sagorevanjem koje eliminiše sve emisije CO2 u atmosferu. Kada se koristi zajedno sa drugim gorivima, kao što je prirodni gas (mešači ili gorionici na više goriva), značajno smanjuje emisiju ovih gasova sa efektom staklene bašte.

Prototip gorionika na vodonik

Predstavljeni prototip gorionika koji radi na vodonik dizajniran da radi samo sa vodonikom ili da radi sa mešavinom vodonika i prirodnog gasa za upotrebu u instalacijama daljinskog grejanja, za grejanje zgrada i velikih površina. Ova poslednja alternativa mešavine vodonika i gasa je testirana E&M sagorevanjem i veoma je održiva. Sastoji se od mešavine vodonika, sa 15% do 20% prirodnog gasa, kojom obogaćena smeša povećava toplotnu vrednost i postiže stabilnije i efikasnije sagorevanje. Ova mešavina takođe omogućava poboljšanje detekcije plamena, što je veliki izazov sa isključivom upotrebom vodonika kao goriva, zbog njegovih karakteristika nevidljivosti za ljudsko oko.

Prototip gorionika na vodonik

Upotreba vodonika u industriji pruža nove alate za uklanjanje CO2, koji je u velikoj meri odgovoran za klimatske promene.

Termotim je generalni zastpunik i distributer kompanije E&M Combustion za ex YU region, te smo uvek spremni da vam damo dodatne informacije u vezi sagorevanja vodonika i šta bi sve bilo potrebno izmeniti i prilagoditi kako bi se vodonik mogao koristiti u vašem postrojenju.

isporučen, instaliran i pušten u rad gorionik modela JBD 11.500 G na Asfaltnoj bazi

Zamenjen je stari gorionik koji je radio na mazut, a ugrađen je novi koji radi na prirodni gas. Investitor je samim ovim doprineo u zaštiti životne sredine, kako su gorionici proizvođača E&M zadnje generacije, oni su i Low NOx. Ovom vrstom opreme postižu se različite dužine i oblici plamena u zavisnosti od podešavanja vazdušnih registara i izrade različitih vrsta plamenih glava, tako da se plamen prilagođava različitim dimnjacima ili komorama za sagorevanje u kojima rade.

Konverzija kotlarnice sa mazuta na prirodni gas Konverzija kotlarnice sa mazuta na prirodni gas Konverzija kotlarnice sa mazuta na prirodni gas Konverzija kotlarnice sa mazuta na prirodni gas

Konverzija kotlarnice sa mazuta na prirodni gas sa kompletnom instalacijom gorionika i prateće opreme

Zbog sve rigoroznijih zahteva EU u vezi emisije produkata sagorevanja, sve više korisnika mazuta prelazi na prirodnigas ili alternativna gasovita goriva.

Termotim svojim partnerima nudi rešenja ključ u ruke prilikom konverzije goriva.

Konverzija kotlarnice sa mazuta na prirodni gas

Prednost prirodnog gasa kao čistijeg energenta u odnosu na mazut, TNG i lož ulje se ogleda u jeftinijem održavanju gorionika i ostale opreme i osigurava poslovanje po ekološkim standardima.

Konverzija kotlarnice sa mazuta na prirodni gas

Adaptacijom vašeg postrojenja na prirodni gas, osiguravate oslanjanje na energent koga ima više i koji je jeftiniji u dugom vremenskom periodu. Prirodni gas sagorevanjem emituje najmanje ugljen dioksida, ne emituje sumpor i sa stanovišta emisije čestica najpovoljnije je korišćenje prirodnog gasa. Shodno propisima i zakonima koje je Srbija već donela i onima koje će tek doneti prirodni gas je najracionalnije rešenje.

Industrijski gorionici na prirodni gas - model JBD

Gorionici JBD su najnovija generacija industrijskih gorionika za sve vrste tečnih i gasovitih goriva. Standardni asortiman obuhvata gorionike za tradicionalna goriva kao što su gas-ulje, prirodni gas i TNG, lož ulje i kombinovani gorionici za gas-gas-tečna goriva i gas-tečna goriva. Takođe se bavimo posebnim aranžmanima za sagorevanje biogas, recikliranih ulja i drugih vrsta alternativnih goriva.

E&M Combustion LowNOx gorionik u toplani u Kini (Luan Chuan,Beichen)

Isto tako, izlazimo u susret našim klijentima koji imaju specijalne zahteve, za sagorevanje biogasa, recikliranih ulja, i svih vrsta alternativnih goriva.

Gorionik model JBD može da se rotira pod bilo kojim uglom, kako bi zadovoljili sve potrebe klijenta

Ovi gorionici su dizajnirani da se nose sa velikim potpritiskom u komorama za sagorevanje.

© 2012—2022 Termotim — Isporuka i servis gorionika, automatizacija kotlarnica, klimatizacija, grejanje i ventilacija Web design & development Tacit