Viber +381 69 636763 Facebook LinkedIn

Termotim

Novosti

Mehaničko i hemijsko čišćenje plameno–dimne strane kotla

Industrijski kotlovi sagorevaju fosilna goriva poput tečnih goriva, kao što su mazut, nafta ili prirodni gas. Ovi sistemi generišu toplu vodu za grejanje objekata ili proizvodnju vodene pare koristeći proces poznat kao sagorevanje.

Mehaničko i hemijsko čišćenje plameno–dimne strane kotla

Industrijski kotlovi dolaze u različitim oblicima i veličinama, ali svi rade istu stvar: pretvaraju vodu u paru. Zbog toga je od ključne važnosti da redovno obavljate održavanje i čišćenje kako biste osigurali efikasnost vaših industrijskih kotlova i izbegli prekide u radu.

Mehaničko i hemijsko čišćenje plameno–dimne strane kotla

Kamenac i čađ se prirodno nakupljaju tokom vremena i neizbežno je da će završiti u vašoj opremi. To je stalna borba da se zadrži isti učinak jer ovo nagomilavanje uzrokuje da oprema radi teže. Nije potrebno dugo da kamenac pokrije površine vašeg industrijskog kotla. Ovo rezultira većim gubicima goriva i efikasnosti, a takođe povećava rizik od operativnih problema, koji na kraju mogu dovesti do značajnih problema.

Prednosti čišćenja industrijskih kotlova

Prevencija — održavanje i čišćenje pomažu u smanjenju prekomernog nakupljanja kamenca, sprečavajući gubitak toplote. Ovo eliminiše potrebu za prekidom proizvodnje, popravkama ili zamenom.

Mehaničko i hemijsko čišćenje plameno–dimne strane kotla

Termotim Sombor obavlja čišćenja plameno–dimne strane kotla mehaničkim i hemijskim putem, profesionalnim alatima, poslove obavljaju ljudi sa dugogodišnjim iskustvom.

Isporučen i instaliran kombinovani gorionik na gorivo prirodni gas — dizel u hemijskoj industriji

Isporučen i instaliran kombinovani gorionik na gorivo prirodni gas — dizel u hemijskoj industriji kako bi garantovao uštedu energije i poboljšao energetsku efikasnost u fabrici. Oprema će takođe doprineti smanjenju emisija štetnih gasova iz postrojenja.

JBM–HP gorionici proizvođača E&M Combustion su oprema nove generacije, monoblok tipa, kompaktni, koriste se na svim vrstama tečnih i gasovitih goriva. Standardni asortiman uključuje industrijske gorionike za tradicionalna goriva kao što su dizel, prirodni gas i TNG, lož ulje i mešani gas — dizel i gas — lož ulje ili gas — vodonik gorionici. Posebna rešenja takođe uključuju opremu za korišćenje biogasa, recikliranih ulja i drugih vrsta alternativnih goriva.

JBM–HP kompaktni monoblok gorionik E&M Combustion

Gorionik JBM–HP je pripremljen za prevazilaženje visokih nadpritisaka u komori za sagorevanje. Oni proizvode niske emisije NOx i smanjen nivo buke u objektima u kojima rade, ugradnjom prigušivača u usis vazduha ventilatora. Isto tako, oni uključuju standardne elektronske kontrolne jedinice koje omogućavaju upotrebu pretvarača frekvencije za regulaciju ventilatora i O2 sondi.

Nova linija za mlevenje agregata u elektrani

Oprema za sagorevanje koju je razvio E&M Combustion za elektranu koristiće se u instalaciji mlina agregata koji elektro kompanija pokreće. Instalacija je deo projekta oporavka i zbijanja pepela lignita.

Industrijski gorionik na prirodni gas E&M Combustion

Tako će pomenuti pepeo imati drugi život i postaće sirovina za upotrebu u građevinarstvu, nasipanje zemlje, kompost i đubriva. Nova linija za mlevenje agregata će takođe omogućiti redizajn postrojenja kako bi se poboljšala efikasnost i zaštita životne sredine, kao i smanjio obim generisanog otpada i zagađujućih emisija.

Industrijski gorionik na prirodni gas E&M Combustion

Isporuka gorionika E&M JBM 8.500 GLO za fabriku papira

Za ovaj projekat, E&M Combustion je razvio gorionik JBM 8500 koji radi na prirodni gas — dizel sa niskim emisijama NOx da bi zamenio postojeću dotrajalu opremu koja je radila samo na prirodni gas. Strategija diversifikacije snabdevanja gorivom E&M Combustion

JBM gorionici su napravljeni od fiberglasa i pokriveni su kućištem od materijala koji apsorbuje zvuk od poliestera, tako da registruju nizak nivo buke.

Mešoviti industrijski gorionici

Imaju CIS sistem paljenja i uključuju elektronske kontrolne jedinice kao standard, koje omogućavaju upotrebu frekventnih regulatora za regulaciju ventilatora i O2 sondi. Oprema ima niske emisije zagađujućih čestica bez gubitka energetske efikasnosti.

Mešoviti gorionik na prirodni gas — dizel E&M Combustion

Gorionik na kombinovano gorivo prirodni gas - propan

Instalirana oprema za sagorevanje je JBD 6000-G mešoviti gorionik dizajniran i proizveden od strane kompanije E&M Combustión. Ima snagu od 600 do 6.000 kW za rad na pritisku od 200 mbar, te dve nezavisne regulacione gasne rampe za prirodni gas i propan.

E&M Combustion JBD 6000-G mešoviti gorionik

Alternativa trenutno visokoj ceni prirodnog gasa može biti korišćenje propana i prirodnog gasa. Zaista, konstantno povećanje cene gasa koji uglavnom koristi industrija moglo bi se ublažiti izmenom goriva u istom proizvodnom pogonu. To je sa tehničke tačke gledišta moguće korišćenjem sistema mešovitog sagorevanja.

E&M Combustion JBD 6000-G mešoviti gorionik

Trenutne visoke cene zahtijevaju hitne odgovore, lako pristupačne za one gasno intenzivne sektore kao što su metalurgija i čelik, papir, staklo, đubriva, keramika i tekstil, kao i hrana. Svi su oni veliki potrošači na koje u velikoj meri utiče rastući trend rasta cene prirodnog gasa.

Isporučen još jedan gorionik u S. Makedoniju

Još jedan industrijski gorionik EM 250 GLO M, koji radi na gorivo prirodni gas i lako lož ulje, isporučen u Skoplje, S. Makedonija.

Gorionik je montirala firma „ИВА — МОНТ Скопје”.

Gorionik EM 250 GLO M

Nakon godinu dana uspešne eksploatacije i primećenih ušteda na potrošnji goriva prvog isporučenog gorionika EM 250 GLO M, investitor je odlučio da nabavi još jedan gorionik istih karakteristika.

Industrijski gorionici modela EM, mogu biti jednostepeni, dvostepeni, modulirajući a sve u odnosu na snagu, potpuno su automatski, koriste Siemens BMS, i vrlo lako se o državaju i zadovoljavaju granične vrednosti emisije štetnih gasova sa niskim NOx (low NOx gorionici).

Gorionik EM 250 GLO M

Postoji i mogućnost unapređenja rada i povećanja ušteda putem povezivanja O2 sonde i frekventnog regulatora.

Gorionici se prave u skladu sa EN 267 i EN 676

Efikasnija primena parne tehnologije u industriji

Efikasnije primene parne tehnologiji u industriji, fokusirane na energetsku efikasnost i prilagođene ograničenju atmosferskih emisija. Para se široko koristi kao sredstvo za snabdevanje energijom industrijskih procesa, što predstavlja izazov za kotlarnice, koje su pozvane da koriste sve održivije tehnologije pare kako bi se prilagodile ekološkim propisima koji ograničavaju atmosferske emisije koje proizvode različita goriva koja se koriste u fazama proizvodnje.

Ovo zahteva optimizaciju industrijskih postrojenja kako bi se postigao efikasan rad i istovremeno bezbedno i pouzdano.

Parni kotao

Generalno, industrijski parni sistemi i kotlovi predstavljaju oko 30% potrošnje energije u prerađivačkoj industriji i nije malo kompanija koje koriste parne sisteme kao gorivo. Ovo je na primer slučaj grejanja, čišćenja, atomizacije, sterilizacije i drugih sistema.

  • Prerada hrane
  • Poljoprivredna industrija
  • Hemijska industrija
  • Industrija papira
  • Tekstilna industrija
  • Građevinski materijali (beton, staklo, glina…)
  • Uslužni sektor
  • Grejanje u hotelima, bolnicama i perionicama i sl.

Polazna tačka za optimizaciju postrojenja primenom parne tehnologije u industriji je analiza stanja opreme pojedinačno i instalacije u celini radi implementacije planova energetske efikasnosti i uštede troškova kroz kontrolu i efikasno korišćenje pare, jer primene ažuriranih parnih tehnologija u industriji zamenjuju zastarelu opremu i omogućavaju automatizaciju industrijskih parnih sistema.

Proces poboljšanja i uštede energije u osnovi počinje u kotlovima za proizvodnju pare i nastavlja se distribucijom pare, sistemima za povrat toplote i konačnom upotrebom pare. Iako je evidentno da se upotrebom efikasnijih kotlova i gorionika ostvaruje ušteda energije, optimizacija celokupnog parnog sistema, uzimajući u obzir ventile, kao i instrumentaciju i kontrolnu opremu, omogućava ostvarivanje većih ušteda energije.

Naš stručni tim servisera i inženjera u svakom trenutku je spreman da udovolji Vašim zahtevima, Pružamo kompletnu podršku svojim kupcima, bilo da se radi o stručnom savetu, bilo da je reč o popravci ili nadogradnji sistema. Efikasno, brzo i kvalitetno.

Gorionici na prirodni gas

Najnovija generacija industrijskih low NOx gorionika za sve vrste tečnih i gasovitih goriva. Standardni asortiman uključuje gorionike za tradicionalna goriva kao što su lož ulje, prirodni gas i TNG, mazut, kombinovane gorionike za gas-gas-ulje i gasno lož ulje i sl. Takođe brinemo o posebnim aranžmanima za sagorevanje biogasa, recikliranih ulja i drugih vrsta alternativnih goriva, poput vodonika.

Gorionici su inovativnog dizajna, sa niskim emisijama sagorevanja. U ponudi imamo duoblok i monoblok gorionike, kao i gorionike specijalne izvedbe sa direktnim sagorevanjem. Mogućnost kreiranja različitog oblika i dužine plamena, putem podešavanja vazdušnog registra i ugradnjom različitih tipova kolektora. Oprema se proizvodi i prilagođava različitim komorama za sagorevanje ili ložištima.

Gorionik na prirodni gas

Standardna elektro komandna tabla omogućava upotrebu frekventnog regulatora i ugradnju O2 sondi za bolje rezultate sagorevanja i kontrole. U ponudi imamo opciju korišćenja i kontrolera sa 10,4" ekranom osetljivim na dodir. Ovaj aranžman takođe omogućava daljinsko upravljanje i kontrolu preko Etherneta, PLC-a i sl.

Pristup i održavanje je veoma lako i efikasno, sa minimalnim zastojem postrojenja. Sva oprema je proizvedena u skladu sa EN 267 i EN 676.

Gorionici na vodonik - dekarbonizacija industrije

Termotim zajedno sa svojim partnerom E&M Combustion pruža savete, dizajn, proizvodnju i puštanje u rad gorionika na vodonik i sistema za sagorevanje vodonika u postrojenjima za proizvodnju električne energije i industrijskim procesima, u skladu sa svojom ulogom vodećeg međunarodnog lidera u naprednim tehnologijama sagorevanja i svojim iskustvom u ovoj oblasti.

Zbog svoje važne uloge u energetskoj tranziciji, naši gorionici na vodonik već rade u hemijskim i petrohemijskim postrojenjima, omogućavajući veću efikasnost kotlova i smanjenje emisija sagorevanja.

Izazov transformacije energetskog modela korišćenjem vodonika dolazi u industriju da obezbedi nove alate za eliminisanje CO2, koji je u velikoj meri odgovoran za klimatske promene. Ova prekretnica je odlična prilika za planetu u celini i za unapređenje proizvodnih procesa, iako zahteva pratnju tehnološkog partnera i specijalizovanu pažnju na izazove sagorevanja koje ovo novo gorivo nosi sa sobom.

Gorionici na vodonik

Za nas, inovacija je osnovni cilj i temeljni stub na kome se kompanija zasniva. U okviru lanca vrednosti vodonika, E&M Combustion nastavlja da radi na razvoju sistema za sagorevanje koji sve više poštuju životnu sredinu, prilagođavajući se tehnološkim inovacijama u okruženju sa ciljem da pomogne da se sagorevanje učini održivim u industriji. Kompanija nastavlja da razvija efikasne, bezbedne i manje zagađujuće tehnologije sagorevanja vodonika, oblast u kojoj ima prethodno iskustvo. Sa ovim ciljem, naši gorionici na vodonik su prilagođeni potrebama kupaca, kojima pružaju specifična efikasna i ekološka rešenja u njihovim industrijskim procesima sagorevanja.

Kontaktirajte nas za više informacija o ovim tehnologijama prednostima i izazovima kod sagorevanja vodonika.

Metode za smanjenje zagađujućih emisija

  1. Recirkulacija gasa. Tehnologije smanjenja NOx kroz recirkulaciju gasa u cilju smanjenja azotnih oksida. To je odlična formula za zaštitu postojeće opreme i garantuje joj vrhunski životni vek. Recirkulacija se preporučuje kod gorionika na prirodni gas.
  2. Mešavina sa prirodnim gasom. Ovu alternativu je takođe testirao E&M Combustion i veoma je održiva za budućnost. Sastoji se od mešanja gasa vodonika sa 15% do 20% prirodnog gasa. Obogaćena smeša povećava kalorijsku vrednost i postiže stabilnije i efikasnije sagorevanje. Pored toga, takođe omogućava da se poboljša detekcija plamena. Postoje dve alternative za mešanje, bilo kroz mikser ili u samom gorioniku, kroz dve različite gasne rampe.

Isporuka gorionika EM 250 GLO M

Termotim je isporučio u Severnu Makedoniju gorionik na gorivo prirodni gas / lož ulje. Montažno demontažne radove je uradio naš partner Iva–Mont iz Skoplja. Ugrađen je gorionik EM 250 GLO M, na prirodni gas / lako lož ulje, koji zamenjuje stari dotrajali gorionik.

Gorionik EM 250 GLO M

Gorionici modela EM, mogu biti jednostepeni, dvostepeni, modulirajući a sve u odnosu na snagu, potpuno su automatski, koriste Siemens BMS, i vrlo lako se o državaju.

Gorionik EM 250 GLO M

Postoji i mogućnost povezivanja O2 sonde i frekventnog regulatora. Gorionici se prave u skladu sa EN 267 i EN 676

Gorionik EM 250 GLO M

© 2012—2023 Termotim — Isporuka i servis gorionika, automatizacija kotlarnica, klimatizacija, grejanje i ventilacija Web design & development Tacit