Viber +381 69 636763 Facebook LinkedIn

Termotim

Novosti

Gorionici na vodonik - dekarbonizacija industrije

Termotim zajedno sa svojim partnerom E&M Combustion pruža savete, dizajn, proizvodnju i puštanje u rad gorionika na vodonik i sistema za sagorevanje vodonika u postrojenjima za proizvodnju električne energije i industrijskim procesima, u skladu sa svojom ulogom vodećeg međunarodnog lidera u naprednim tehnologijama sagorevanja i svojim iskustvom u ovoj oblasti.

Zbog svoje važne uloge u energetskoj tranziciji, naši gorionici na vodonik već rade u hemijskim i petrohemijskim postrojenjima, omogućavajući veću efikasnost kotlova i smanjenje emisija sagorevanja.

Izazov transformacije energetskog modela korišćenjem vodonika dolazi u industriju da obezbedi nove alate za eliminisanje CO2, koji je u velikoj meri odgovoran za klimatske promene. Ova prekretnica je odlična prilika za planetu u celini i za unapređenje proizvodnih procesa, iako zahteva pratnju tehnološkog partnera i specijalizovanu pažnju na izazove sagorevanja koje ovo novo gorivo nosi sa sobom.

Gorionici na vodonik

Za nas, inovacija je osnovni cilj i temeljni stub na kome se kompanija zasniva. U okviru lanca vrednosti vodonika, E&M Combustion nastavlja da radi na razvoju sistema za sagorevanje koji sve više poštuju životnu sredinu, prilagođavajući se tehnološkim inovacijama u okruženju sa ciljem da pomogne da se sagorevanje učini održivim u industriji. Kompanija nastavlja da razvija efikasne, bezbedne i manje zagađujuće tehnologije sagorevanja vodonika, oblast u kojoj ima prethodno iskustvo. Sa ovim ciljem, naši gorionici na vodonik su prilagođeni potrebama kupaca, kojima pružaju specifična efikasna i ekološka rešenja u njihovim industrijskim procesima sagorevanja.

Kontaktirajte nas za više informacija o ovim tehnologijama prednostima i izazovima kod sagorevanja vodonika.

Metode za smanjenje zagađujućih emisija

  1. Recirkulacija gasa. Tehnologije smanjenja NOx kroz recirkulaciju gasa u cilju smanjenja azotnih oksida. To je odlična formula za zaštitu postojeće opreme i garantuje joj vrhunski životni vek. Recirkulacija se preporučuje kod gorionika na prirodni gas.
  2. Mešavina sa prirodnim gasom. Ovu alternativu je takođe testirao E&M Combustion i veoma je održiva za budućnost. Sastoji se od mešanja gasa vodonika sa 15% do 20% prirodnog gasa. Obogaćena smeša povećava kalorijsku vrednost i postiže stabilnije i efikasnije sagorevanje. Pored toga, takođe omogućava da se poboljša detekcija plamena. Postoje dve alternative za mešanje, bilo kroz mikser ili u samom gorioniku, kroz dve različite gasne rampe.

Isporuka gorionika EM 250 GLO M

Termotim je isporučio u Severnu Makedoniju gorionik na gorivo prirodni gas / lož ulje. Montažno demontažne radove je uradio naš partner Iva–Mont iz Skoplja. Ugrađen je gorionik EM 250 GLO M, na prirodni gas / lako lož ulje, koji zamenjuje stari dotrajali gorionik.

Gorionik EM 250 GLO M

Gorionici modela EM, mogu biti jednostepeni, dvostepeni, modulirajući a sve u odnosu na snagu, potpuno su automatski, koriste Siemens BMS, i vrlo lako se o državaju.

Gorionik EM 250 GLO M

Postoji i mogućnost povezivanja O2 sonde i frekventnog regulatora. Gorionici se prave u skladu sa EN 267 i EN 676

Gorionik EM 250 GLO M

Montaža mobilne kotlarnice za farmaceutsku industriju

Soluciones Integrales de Combustion je dizajnirao kompaktnu mobilnu kotlarnicu koja će biti instalirana u farmaceutskom objektu, proizvođaču vakcina za borbu protiv Covid–19. Instalacija obezbeđuje proizvodnju od 3.000 kg trenutne pare.

Kompaktna mobilna kotlarnica Soluciones Integrales de Combustion

Termotehnički projekat koji je razvio Integral Combustion Solutions sastoji se od kotlarnice ugrađene u kontejner, uzimajući u obzir specifične potrebe klijenta i sa ciljem da se učini lakim za transport. U ovom konkretnom slučaju, mobilna kotlarnica zauzima dva kontejnera za transport koji se mogu složiti od 20 stopa

JBM–HP kompaktni monoblok gorionik E&M Combustion

Oprema za sagorevanje koja se koristi u ovoj mobilnoj kotlarnici je JBM–HP kompaktni monoblok gorionik koji je razvio E&M Combustion za ovu primenu. Gorionici nove generacije JBM–HP koriste se za sve vrste tečnih i gasovitih goriva, pripremljenih za prevazilaženje visokih nadpritisaka u komori za sagorevanje.

Standardni asortiman uključuje opremu za sagorevanje za tradicionalna goriva kao što su dizel, prirodni gas i TNG, lož ulje i mešani gas–dizel i gas–lož ulje ili gorionici na vodonik. Kompanija je takođe sposobna da izvrši specijalna izvođenja za sagorevanje biogasa, recikliranih ulja i drugih vrsta alternativnih goriva.

E&M Combustión predstavio gorionik na vodonik

Kao jedan od glavnih aktera energetske tranzicije, gorionici koji koriste vodonik predstavljaju evoluciju tradicionalnih sistema sagorevanja i omogućavaju nam da postignemo energetsku efikasnost sagorevanjem koje eliminiše sve emisije CO2 u atmosferu. Kada se koristi zajedno sa drugim gorivima, kao što je prirodni gas (mešači ili gorionici na više goriva), značajno smanjuje emisiju ovih gasova sa efektom staklene bašte.

Prototip gorionika na vodonik

Predstavljeni prototip gorionika koji radi na vodonik dizajniran da radi samo sa vodonikom ili da radi sa mešavinom vodonika i prirodnog gasa za upotrebu u instalacijama daljinskog grejanja, za grejanje zgrada i velikih površina. Ova poslednja alternativa mešavine vodonika i gasa je testirana E&M sagorevanjem i veoma je održiva. Sastoji se od mešavine vodonika, sa 15% do 20% prirodnog gasa, kojom obogaćena smeša povećava toplotnu vrednost i postiže stabilnije i efikasnije sagorevanje. Ova mešavina takođe omogućava poboljšanje detekcije plamena, što je veliki izazov sa isključivom upotrebom vodonika kao goriva, zbog njegovih karakteristika nevidljivosti za ljudsko oko.

Prototip gorionika na vodonik

Upotreba vodonika u industriji pruža nove alate za uklanjanje CO2, koji je u velikoj meri odgovoran za klimatske promene.

Termotim je generalni zastpunik i distributer kompanije E&M Combustion za ex YU region, te smo uvek spremni da vam damo dodatne informacije u vezi sagorevanja vodonika i šta bi sve bilo potrebno izmeniti i prilagoditi kako bi se vodonik mogao koristiti u vašem postrojenju.

isporučen, instaliran i pušten u rad gorionik modela JBD 11.500 G na Asfaltnoj bazi

Zamenjen je stari gorionik koji je radio na mazut, a ugrađen je novi koji radi na prirodni gas. Investitor je samim ovim doprineo u zaštiti životne sredine, kako su gorionici proizvođača E&M zadnje generacije, oni su i Low NOx. Ovom vrstom opreme postižu se različite dužine i oblici plamena u zavisnosti od podešavanja vazdušnih registara i izrade različitih vrsta plamenih glava, tako da se plamen prilagođava različitim dimnjacima ili komorama za sagorevanje u kojima rade.

Konverzija kotlarnice sa mazuta na prirodni gas Konverzija kotlarnice sa mazuta na prirodni gas Konverzija kotlarnice sa mazuta na prirodni gas Konverzija kotlarnice sa mazuta na prirodni gas

Konverzija kotlarnice sa mazuta na prirodni gas sa kompletnom instalacijom gorionika i prateće opreme

Zbog sve rigoroznijih zahteva EU u vezi emisije produkata sagorevanja, sve više korisnika mazuta prelazi na prirodnigas ili alternativna gasovita goriva.

Termotim svojim partnerima nudi rešenja ključ u ruke prilikom konverzije goriva.

Konverzija kotlarnice sa mazuta na prirodni gas

Prednost prirodnog gasa kao čistijeg energenta u odnosu na mazut, TNG i lož ulje se ogleda u jeftinijem održavanju gorionika i ostale opreme i osigurava poslovanje po ekološkim standardima.

Konverzija kotlarnice sa mazuta na prirodni gas

Adaptacijom vašeg postrojenja na prirodni gas, osiguravate oslanjanje na energent koga ima više i koji je jeftiniji u dugom vremenskom periodu. Prirodni gas sagorevanjem emituje najmanje ugljen dioksida, ne emituje sumpor i sa stanovišta emisije čestica najpovoljnije je korišćenje prirodnog gasa. Shodno propisima i zakonima koje je Srbija već donela i onima koje će tek doneti prirodni gas je najracionalnije rešenje.

Industrijski gorionici na prirodni gas - model JBD

Gorionici JBD su najnovija generacija industrijskih gorionika za sve vrste tečnih i gasovitih goriva. Standardni asortiman obuhvata gorionike za tradicionalna goriva kao što su gas-ulje, prirodni gas i TNG, lož ulje i kombinovani gorionici za gas-gas-tečna goriva i gas-tečna goriva. Takođe se bavimo posebnim aranžmanima za sagorevanje biogas, recikliranih ulja i drugih vrsta alternativnih goriva.

E&M Combustion LowNOx gorionik u toplani u Kini (Luan Chuan,Beichen)

Isto tako, izlazimo u susret našim klijentima koji imaju specijalne zahteve, za sagorevanje biogasa, recikliranih ulja, i svih vrsta alternativnih goriva.

Gorionik model JBD može da se rotira pod bilo kojim uglom, kako bi zadovoljili sve potrebe klijenta

Ovi gorionici su dizajnirani da se nose sa velikim potpritiskom u komorama za sagorevanje.

© 2012—2022 Termotim — Isporuka i servis gorionika, automatizacija kotlarnica, klimatizacija, grejanje i ventilacija Web design & development Tacit