Viber +381 69 636763 Facebook LinkedIn

Termotim

E&M Combustión predstavio gorionik na vodonik

Kao jedan od glavnih aktera energetske tranzicije, gorionici koji koriste vodonik predstavljaju evoluciju tradicionalnih sistema sagorevanja i omogućavaju nam da postignemo energetsku efikasnost sagorevanjem koje eliminiše sve emisije CO2 u atmosferu. Kada se koristi zajedno sa drugim gorivima, kao što je prirodni gas (mešači ili gorionici na više goriva), značajno smanjuje emisiju ovih gasova sa efektom staklene bašte.

Prototip gorionika na vodonik

Predstavljeni prototip gorionika koji radi na vodonik dizajniran da radi samo sa vodonikom ili da radi sa mešavinom vodonika i prirodnog gasa za upotrebu u instalacijama daljinskog grejanja, za grejanje zgrada i velikih površina. Ova poslednja alternativa mešavine vodonika i gasa je testirana E&M sagorevanjem i veoma je održiva. Sastoji se od mešavine vodonika, sa 15% do 20% prirodnog gasa, kojom obogaćena smeša povećava toplotnu vrednost i postiže stabilnije i efikasnije sagorevanje. Ova mešavina takođe omogućava poboljšanje detekcije plamena, što je veliki izazov sa isključivom upotrebom vodonika kao goriva, zbog njegovih karakteristika nevidljivosti za ljudsko oko.

Prototip gorionika na vodonik

Upotreba vodonika u industriji pruža nove alate za uklanjanje CO2, koji je u velikoj meri odgovoran za klimatske promene.

Termotim je generalni zastpunik i distributer kompanije E&M Combustion za ex YU region, te smo uvek spremni da vam damo dodatne informacije u vezi sagorevanja vodonika i šta bi sve bilo potrebno izmeniti i prilagoditi kako bi se vodonik mogao koristiti u vašem postrojenju.

© 2012—2023 Termotim — Isporuka i servis gorionika, automatizacija kotlarnica, klimatizacija, grejanje i ventilacija Web design & development Tacit