Viber +381 69 636763 Facebook LinkedIn

Termotim

Efikasnija primena parne tehnologije u industriji

Efikasnije primene parne tehnologiji u industriji, fokusirane na energetsku efikasnost i prilagođene ograničenju atmosferskih emisija. Para se široko koristi kao sredstvo za snabdevanje energijom industrijskih procesa, što predstavlja izazov za kotlarnice, koje su pozvane da koriste sve održivije tehnologije pare kako bi se prilagodile ekološkim propisima koji ograničavaju atmosferske emisije koje proizvode različita goriva koja se koriste u fazama proizvodnje.

Ovo zahteva optimizaciju industrijskih postrojenja kako bi se postigao efikasan rad i istovremeno bezbedno i pouzdano.

Parni kotao

Generalno, industrijski parni sistemi i kotlovi predstavljaju oko 30% potrošnje energije u prerađivačkoj industriji i nije malo kompanija koje koriste parne sisteme kao gorivo. Ovo je na primer slučaj grejanja, čišćenja, atomizacije, sterilizacije i drugih sistema.

Polazna tačka za optimizaciju postrojenja primenom parne tehnologije u industriji je analiza stanja opreme pojedinačno i instalacije u celini radi implementacije planova energetske efikasnosti i uštede troškova kroz kontrolu i efikasno korišćenje pare, jer primene ažuriranih parnih tehnologija u industriji zamenjuju zastarelu opremu i omogućavaju automatizaciju industrijskih parnih sistema.

Proces poboljšanja i uštede energije u osnovi počinje u kotlovima za proizvodnju pare i nastavlja se distribucijom pare, sistemima za povrat toplote i konačnom upotrebom pare. Iako je evidentno da se upotrebom efikasnijih kotlova i gorionika ostvaruje ušteda energije, optimizacija celokupnog parnog sistema, uzimajući u obzir ventile, kao i instrumentaciju i kontrolnu opremu, omogućava ostvarivanje većih ušteda energije.

Naš stručni tim servisera i inženjera u svakom trenutku je spreman da udovolji Vašim zahtevima, Pružamo kompletnu podršku svojim kupcima, bilo da se radi o stručnom savetu, bilo da je reč o popravci ili nadogradnji sistema. Efikasno, brzo i kvalitetno.

© 2012—2023 Termotim — Isporuka i servis gorionika, automatizacija kotlarnica, klimatizacija, grejanje i ventilacija Web design & development Tacit