Viber +381 69 636763 Facebook LinkedIn

Termotim

Gorionici na vodonik - dekarbonizacija industrije

Termotim zajedno sa svojim partnerom E&M Combustion pruža savete, dizajn, proizvodnju i puštanje u rad gorionika na vodonik i sistema za sagorevanje vodonika u postrojenjima za proizvodnju električne energije i industrijskim procesima, u skladu sa svojom ulogom vodećeg međunarodnog lidera u naprednim tehnologijama sagorevanja i svojim iskustvom u ovoj oblasti.

Zbog svoje važne uloge u energetskoj tranziciji, naši gorionici na vodonik već rade u hemijskim i petrohemijskim postrojenjima, omogućavajući veću efikasnost kotlova i smanjenje emisija sagorevanja.

Izazov transformacije energetskog modela korišćenjem vodonika dolazi u industriju da obezbedi nove alate za eliminisanje CO2, koji je u velikoj meri odgovoran za klimatske promene. Ova prekretnica je odlična prilika za planetu u celini i za unapređenje proizvodnih procesa, iako zahteva pratnju tehnološkog partnera i specijalizovanu pažnju na izazove sagorevanja koje ovo novo gorivo nosi sa sobom.

Gorionici na vodonik

Za nas, inovacija je osnovni cilj i temeljni stub na kome se kompanija zasniva. U okviru lanca vrednosti vodonika, E&M Combustion nastavlja da radi na razvoju sistema za sagorevanje koji sve više poštuju životnu sredinu, prilagođavajući se tehnološkim inovacijama u okruženju sa ciljem da pomogne da se sagorevanje učini održivim u industriji. Kompanija nastavlja da razvija efikasne, bezbedne i manje zagađujuće tehnologije sagorevanja vodonika, oblast u kojoj ima prethodno iskustvo. Sa ovim ciljem, naši gorionici na vodonik su prilagođeni potrebama kupaca, kojima pružaju specifična efikasna i ekološka rešenja u njihovim industrijskim procesima sagorevanja.

Kontaktirajte nas za više informacija o ovim tehnologijama prednostima i izazovima kod sagorevanja vodonika.

Metode za smanjenje zagađujućih emisija

  1. Recirkulacija gasa. Tehnologije smanjenja NOx kroz recirkulaciju gasa u cilju smanjenja azotnih oksida. To je odlična formula za zaštitu postojeće opreme i garantuje joj vrhunski životni vek. Recirkulacija se preporučuje kod gorionika na prirodni gas.
  2. Mešavina sa prirodnim gasom. Ovu alternativu je takođe testirao E&M Combustion i veoma je održiva za budućnost. Sastoji se od mešanja gasa vodonika sa 15% do 20% prirodnog gasa. Obogaćena smeša povećava kalorijsku vrednost i postiže stabilnije i efikasnije sagorevanje. Pored toga, takođe omogućava da se poboljša detekcija plamena. Postoje dve alternative za mešanje, bilo kroz mikser ili u samom gorioniku, kroz dve različite gasne rampe.

© 2012—2024 Termotim — Isporuka i servis gorionika, automatizacija kotlarnica, klimatizacija, grejanje i ventilacija Web design & development Tacit