Viber +381 69 636763 Facebook LinkedIn

Termotim

Mehaničko i hemijsko čišćenje plameno–dimne strane kotla

Industrijski kotlovi sagorevaju fosilna goriva poput tečnih goriva, kao što su mazut, nafta ili prirodni gas. Ovi sistemi generišu toplu vodu za grejanje objekata ili proizvodnju vodene pare koristeći proces poznat kao sagorevanje.

Mehaničko i hemijsko čišćenje plameno–dimne strane kotla

Industrijski kotlovi dolaze u različitim oblicima i veličinama, ali svi rade istu stvar: pretvaraju vodu u paru. Zbog toga je od ključne važnosti da redovno obavljate održavanje i čišćenje kako biste osigurali efikasnost vaših industrijskih kotlova i izbegli prekide u radu.

Mehaničko i hemijsko čišćenje plameno–dimne strane kotla

Kamenac i čađ se prirodno nakupljaju tokom vremena i neizbežno je da će završiti u vašoj opremi. To je stalna borba da se zadrži isti učinak jer ovo nagomilavanje uzrokuje da oprema radi teže. Nije potrebno dugo da kamenac pokrije površine vašeg industrijskog kotla. Ovo rezultira većim gubicima goriva i efikasnosti, a takođe povećava rizik od operativnih problema, koji na kraju mogu dovesti do značajnih problema.

Prednosti čišćenja industrijskih kotlova

Prevencija — održavanje i čišćenje pomažu u smanjenju prekomernog nakupljanja kamenca, sprečavajući gubitak toplote. Ovo eliminiše potrebu za prekidom proizvodnje, popravkama ili zamenom.

Mehaničko i hemijsko čišćenje plameno–dimne strane kotla

Termotim Sombor obavlja čišćenja plameno–dimne strane kotla mehaničkim i hemijskim putem, profesionalnim alatima, poslove obavljaju ljudi sa dugogodišnjim iskustvom.

© 2012—2023 Termotim — Isporuka i servis gorionika, automatizacija kotlarnica, klimatizacija, grejanje i ventilacija Web design & development Tacit