Viber +381 69 636763 Facebook LinkedIn

Termotim

Saveti za izbor gorionika

Industrijske aplikacije postaju sve složenije i s vremenom se menjaju. To znači da gorionici i srodna oprema postaju specijalizovani, sa više opcija na tržištu. Nažalost, izbor pogrešnog gorionika može biti skupa greška.

Izbor pravog gorionika za određenu aplikaciju zahteva iskustvo i razmišljanje. Ovi saveti mogu vam pomoći prilikom razmišljanja kroz potrebe vaše aplikacije tako da ćete znati šta da odaberete.

Izbor gorionika

1. Saznajte koliko KW–a vam je potrebno za vašu aplikaciju

Kada izaberete gorionik, uverite se da modeli o kojima razmišljate imaju dovoljno kapaciteta za određeni proces. Premalo kapaciteta može sprečiti sistem sagorevanja da dostigne potrebnu temperaturu, što dovodi do prekida u proizvodnji ili neuspešnim procesima. Previše kapaciteta može značiti prekomerno snage za aplikaciju, što znači da plaćate gorionik, ali ga ne koristite u potpunosti. A to je samo novac izgubljen.

2. Proverite ocene gorionika

Kada poznajete KW–e potrebne za vašu aplikaciju, moraćete da pogledate ocene gorionika ili kapacitet gorionika određenih modela. Ovo će biti predstavljeno kao opseg; to je minimalni i maksimalni KW / sat u kojem je gorionik sposoban, i ako zadržava stabilan plamen i bezbedno radi. Uverite se da su KW–i potrebni za vašu aplikaciju bezbedno u tom rasponu.

3. Pokažite odbrojavanje koje vam je potrebno za aplikaciju

Turndovn je indikator sposobnosti gorionika za rukovanje različitim veličinama opterećenja. To je odnos maksimalnog kapaciteta gorionika do njegovog minimalnog kapaciteta.

4. Odredite geometriju plamena za vašu komoru

Kada izaberete gorionik, uverite se da ima odgovarajuću geometriju plamena da odgovara određenoj komori. Na primer, predugo, plamen može prouzrokovati udaranje plamena na cevi, što dovodi do zagrevanja cevi i eventualno rupture.

5. Pregledajte ostale detalje o procesu

Svaki proces je drugačiji, pa je važno razumeti detalje. Na primer, na kojoj temperaturi će gorionik morati da radi? Da li vam treba indirektni metoda požara? Da li vam je potreban pilot ili direktni iskra? Ponekad važan detalj će isključiti mnoge dizajne za vas.

6. Obratite pažnju na montažu

Jedna od najočiglednijih, ali najčešće zanemarenih područja pravilnog rada i održavanja gorionika je montaža. Dve uobičajene vrste montaže uključuju gorionike na zidu i gorionike. Viseći gorionici su lakši za pristup, omogućavajući lakše održavanje; Međutim, oni imaju tendenciju da budu pod uticajem unakrsnih brzina. Gorionici u kanalima su zatvoreni u kanal, što znači da im je teže pristupiti. Ali su bolje prikladni za rešavanje problema unakrsne brzine povezanih s gorionicima na zidu.

7. Vodite računa o efikasnosti

Gorionici koriste veliku snagu, bez sumnje. Važno je koliko dobro gorionik može preneti toplotu u svoj proces, a ne na proizvodnju otpadne toplote. Energetska efikasnost je bolja za donju liniju i, naravno, bolja je i za okolinu. Međutim, ovo bi možda trebalo da bude uravnoteženo prema zahtevima emisija i područja.

Izbor gorionika

Kvalitetan odabir gorionika je od presudnog značaja za sprečavanje gubitka vremena i troškova. Mnogi od navedenih razloga mogu se naći u uputstvima za proizvod ili na internetu — ali ne uvek. Uvek bi trebalo da se pre kupovine gorionika, prvo konsultujete sa proizvođačima / distributerima opreme.

Kao i uvek, ako vam zatreba tehnička pomoć ili vam je samo potreban neko ko će vam pomoći da prođete kroz proces, slobodno nas kontaktirajte. Naši predstavnici i inženjeri će vam rado pomoći.

© 2012—2023 Termotim — Isporuka i servis gorionika, automatizacija kotlarnica, klimatizacija, grejanje i ventilacija Web design & development Tacit